Blog

Makkelijke maandag.

Vandaag weer een makkelijk kaartje. Ik heb een half vel A4 Bermuda Bay cardstock gebruikt : 5 7/8″bij 8 1/2″ ( 15cm bij 21 cm) gescored op 4 1/8″( 10,5 cm). Dit snijden en scoren doe ik met mijn Stampin’Trimmer.

Ik zou niet weten wat ik zonder mijn Trimmer zou moeten. Dit is echt mijn favo Stampin’Up artikel. Wist je dat je de snij en de ril mesjes gewoon los kan bij kopen als ze niet meer goed snijden?

stampin trimmerstampin trimmer cutting bladesstampin trimmer scoring blades

Ik heb een stuk Springtime Foils Specialty DSP van 5 3/8″bij 3 5/8″ ( 13,2 cm bij 9,2 cm)       ingekleurd met de Dark Bermuda Bay Stampin’Blends. Die met Tom Bow Liquid Glue opgeplakt. 2 Vogeltjes uitgestanst ( zie mijn blog van zaterdag) en ingekleurd.

De tekst komt ook uit de set van de vogeltjes: Petal Palette ( Of : In de Bloemetjes zetten) en die heb ik met Memento black inkt gestempeld op een stukje Whisper White cardstock en uitgestanst met de Stiched framelits Dies. Uit Bermuda bay cardstock een cirkel gestanst met een Die uit de Layering Cirkels Framelits Dies. Deze heb ik opgeplakt met Tom Bow en de witte circkel hier boven op met 2 dimensionals. Dan nog met Daffodil Delight bloempjes gestempeld en uitgestanst en opgeplakt en klaar is mijn kaartje.

Hij lijkt veel op mijn kaartje van zaterdag, maar is toch ook weer heel anders. Welke vindt jij mooier?

Stampin'Up! Petal Palette            Stampin'Up! Petal Palette

Liefs , Ine

 

Facebookhop: The Lovely Stampers

Het is weer tijd voor de maandelijkse Facebookhop. Door op linken te klikken kun je kijken wat mijn lieve teamgenootjes gemaakt hebben. Ons thema is Techniek.

Ik heb gekozen om een mooie achtergrond te maken met het prachtige Springtime Foils Specialty DSP

 

Springtime Foils Specialty DSP.jpg

Met mijn Stampin’ Blends in de kleuren Dark Pool Party en Light Pool Party heb ik de blaadjes ingekleurd. Daarna ben ik met mijn Dapper Denim Inktpad over het papier gegaan ( geswiped/geveegd) en met een stukje keukenrol nageveegd. En dan ga je van dit:

IMG_6051.JPG

Naar dit mooie effect:

IMG_6050.JPG

Mijn basis kaart is een stuk Dapper denim cardstock van 5 7/8″ bij 8 1/4 ” ( 21cm bij 15 cm) gerild op 4 1/8″(10,5 cm). Hierop heb ik een mat gemaakt van Melon Mambo cardstock van 5 5/8″ bij 3 7/8″( 14,3 cm bij 9,8 cm) en daarop kwam mijn mooie achtergrond  van 5″bij 3 5/8″( 13cm bij 9,1cm).

Met de bundel Petal Palette heb ik de vogeltjes en bloemen gestempeld en uitgestanst. Het ene vogeltje heb ik gestempeld op een clear blok en toen op papier gestempeld zodat je hem gespiegeld krijgt. Met een zwarte marker heb ik hem toen bij gekleurd. Dit heet de Mirror Image Stamping Technique. De stans moet je dan wel op de achter kant plakken en dan heb je een mooi vogeltje dat de andere kant opkijkt.

De vogeltjes heb ik ingekleurd met de Stampin’ Blends in de kleuren Pool Party en Daffodil Delight. De bloempjes zijn gestempeld in Melon Mambo.

De tekst komt ook uit de set en heb ik met Versamark gestempeld op een reststukje Dapper Denim en met Silver embossingpoeder bestrooid en embossed. Dit uitgestanst met de Stiched Framelits Dies en versierd met 3 Rhinestones.

Ik vind het een prachtig kaartje geworden en jullie?

 

Tot 31 maart kun je het prachtige Springtime Foils Specialty DSP GRATIS krijgen bij een bestelling vanaf 60 euro. Want dan eindigt de Sale-A-Bration periode.

Als je de bundel Petal Palette koopt ( 2 stempelsets en de stansen) dan bespaar je 10 % en betaald dan voor bv de clear set 74,50 euro en dat betekent dat je dan het papier er gratis bij krijgt. Deze mooie set is ook verkrijgbaar in het Nederlands, Hij heet dan: In de bloemetjes zetten.

Untitled design (11)

 

Maandag 16 april heb ik een workshop met deze bundel van 14.00 tot 16.00 uur kun je dan de set uitproberen. Maar dan is de Sale-a-bration al afgelopen en kan je het papier niet meer krijgen. Voor aanmelden, bestellingen of meer info stuur je even een mailtje naar Madebyinepie@gmail.com

Liefs Ine

Brusho probeersels

Ik heb jullie nog steeds niet mijn Brusho probeersels laten zien.

Je kunt met Brusho heel veel verschillende technieken doen,

  • op droog papier en dan nat spritzen
  • het papier eerst nat maken en dan brusho erop
  • eerst een afdruk embossen en dan Brusho erop
  • Brusho op een clear blok doen en dan met een aquapainter de afdruk inkleuren
  • direct Brusho op de rubberen stempel doen

Ook maakt het verschil hoe nat je het maakt en vanaf welke hoogte je spuit. Ik vind de mooiste techniek: direct Brusho op de stempel strooien. Dit zijn 3 vlinder afdrukjes.

Stamoin'Up! Brusho Beautiful Day

Het is zo leuk want geen 1 vlinder is het zelfde en je kunt het niet echt sturen, dus iedere keer is het een verassing.

Hieronder zie je nog 2 kaarten die ik met deze afdrukjes heb gemaakt.

Stampin'Up! Brusho Beautiful Day

Stampin'Up! Brusho Beautiful Day

De set Beautiful Day is hier erg geschikt voor: mijn favoriet is de vlinder maar dat had je al gezien. Dit zijn 2 bloem afdrukje:

IMG_5898

Wil je het ook een keer proberen neem dan contact met ons op,

  • Liefs Ine en Mandy

Wat hebben we gemaakt tijdens Koffie en Kaart?

Ik had een leuk kaartje voorbereid voor de dames, maar bij binnenkomst wisten al twee dames wat ze wilden maken dus was het even flink aanpoten voor mij.

1 dame wilde een kaart maken met bloemen voor haar moeder die 92 werd en graag met de eclipse techniek. De andere dame wilde graag een trouwkaart maken. De andere 2 dames hebben wel het kaartmodel gemaakt wat ik klaar had staan. 1 als geboorte kaartje en de andere een gewoon kaartje.

Hard gewerkt, veel gelachen en mooie resultaten wat wil een mens nog meer?

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Ik had ook nog 2 bestellingen binnen, dus een mooi doosje gemaakt om het Brusho doosje en een bedank kaart en voor de andere dame een kadotasje gemaakt ge-cased van Crafty Caroline:

IMG_6027

IMG_6026

En ja De Panda’s zitten in het tasje en een inktpad: 6 inktpads waren goed voor 1 sale-a-bration item. Nog maar een paar weken en dan is de Sale-a-Bration afgelopen dus grijp je kans voor het te laat is.  We helpen jullie graag met de bestelling,

Liefs Ine en Mandy

 

 

Maandelijkse Koffie en Kaart.

We zijn de laatste maand van Sale-a-bration ingegaan. Jullie hebben dus nog maar even tijd om gebruik te maken van de geweldige aanbiedingen. Vanaf 60 euro bestellen: een gratis product. En natuurlijk de aanbieding om super voordelig in te stappen:

 

Kom gezellig in ons team

Wisten jullie trouwens dat wij geen verzendkosten rekenen bij een bestelling boven 50 euro? En dat wij direct jouw bestelling invoeren zodat je het supersnel thuis bezorgt krijgt? De mensen die vlak bij ons wonen mogen de bestelling ook zonder verzendkosten bij ons ophalen. Een extra service van Madebyinepie. Wij doen er alles aan om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Ons motto is dan ook “Service met een Smile“: we willen dat jullie tevreden zijn met je bestelling en de mooie producten van Stampin’Up, maar ook met een Smile hier naar buiten gaan na een gezellige workshop of Koffie en Kaart.

Vanmiddag is weer de maandelijkse Koffie en Kaart, van 14.00 tot 16.00 uur gaan we gezellig een mooie kaart maken.  Onder het kopje Evenementen vindt je alle datums van onze koffie en kaart middagen. Kijk gauw wanneer jij kan en zet het in je agenda.

Liefs, Ine

Opdrachtkaartje

Regelmatig maak ik kaartjes in opdracht. We hebben ook een kaartenrek vol kaarten klaar staan maar we maken dus ook kaarten op verzoek.

Deze keer waren de opdrachtgevers mijn oudste zoon en zijn vriendin. Haar ouders gaan een nieuw huis bouwen en dat moest gevierd worden.

Ik was druk bezig geweest met Embossing Paste ivm de Vieze Vingers Workshop en bij de Masks die ik gebruikt had zat er ook 1 bij met stenen. Dus dat was een makkelijke keuze.Pattern Party Decorative Masks heeft 4 leuke masks:

Pattern Party Decorative Masks

De opdracht was geen bonte kleuren dus heb ik het sjiek in zwart/wit/ zilver gehouden. Ik wilde mijn nieuwe bundel Apron of Love uitproberen en aangezien beide ouders van koken en bbq-en houden paste het perfect.

Stampin'Up! Apron Of Love

 

Het is echt een geweldige bundel en ik zal hem zeker vaak gebruiken.De teksten komen uit de mooie Nederlandse stempelset: Recht uit het hart.

Het kaartje was een groot succes. En met trots show ik hem dus ook hier.

Op Maandag 23 april van 14.00-16.00 uur hebben we een workshop met deze bundel. Je bent van harte welkom hier op de Faramir.

Liefs, Ine

De Stamparatus heeft eindelijk Brabant bereikt.

Yeah eindelijk is hij er: mijn Stamparatus. En inderdaad doet hij alles wat ik gehoopt had.

Wat een geweldig ontwerp met de twee losse bladen, die je ook nog eens kunt verplaatsen. Ik heb wel stukjes washi tape om de twee magneten gedaan want ze zijn zo krachtig dat dit je helpt om ze beter vast te kunnen houden en verplaatsen.

En ik heb een stuk gridpapier op maat gesneden, zo blijft je Stamparatus schoner en kun je de lijnen gebruiken om je cardstock eventueel te markeren, mocht het verschuiven dan weet je precies waar je het terug moet plaatsen. Stampin'Up! Stamparatus

 

 

Ik heb ook een stuk windowsheet erin gelegd dan kan ik precies zien hoe de stempel op het cardstock komt en eventueel mijn stempel verplaatsen.Dus zeg maar als oefening voor het echte werk.

Ik heb mijn Stamparatus meteen uitgeprobeerd met mijn nieuwe stempelset Sweet Little Something. Een schattig konijntje wat je door 3 stempels stappen te gebruiken tot bijna  een echte foto kunt maken. Hier is de Stamparatus echt een geweldig hulpmiddel voor: 1 stempel op blad 1, 1 stempel op blad 2 en stempel 3 op de achterkant van blad 2. In no time had ik een paar perfecte afdrukjes.

Stampin'Up! Sweet Little Something

 

Op maandagmiddag 19 Maart van 14.00 tot 16.00 en op donderdagavond 22 Maart van 19.00 tot 21.00 is onze Paasworkshop en dan kan je de Stamparatus uit proberen met het konijntje. Er zijn nog wat plaatsen vrij dus schrijf je snel in om van een plekje verzekerd te zijn.

Aanstaande maandagmiddag 5 Maart is onze maandelijkse Koffie en Kaart middag van 14.00 tot 16.00 ben je weer van harte welkom hier op de Faramir,

Liefs Ine

Vieze vingers Workshop.

Nou deze workshop was totaal mislukt: geen vieze vingers haha.

Deze keer met 3 nieuwe dames en 1 vaste bezoekster. En het was een groot succes: heerlijk gekliederd met inkt en sponsen en later met de Brusho.

Wat waren de dames enthousiast van het  bijna magische effect van Brusho. Zo leuk dat er compleet andere eindproducten uitkwamen. En wat een verbazing bij de dames dat er maar echt zo weinig poeder voor nodig is.

De nieuwe dames waren zeer tevreden en komen gelukkig weer terug want het was reuze gezellig!

Hieronder zie je een collage van de eindresultaten. Ze hebben echt hard doorgewerkt. De Embossing Pasta hebben we niet gedaan ivm tijdgebrek. Die bewaren we gewoon voor een andere keer.

Dit waren de kaartjes met de spons techniek. Prachtige kleuren!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Mooi he dat Brusho! Wil je dit ook een keer doen, 28 mei herhalen we deze workshop voor degene die vandaag niet konden.

Liefs, Ine

Makkelijke Maandag

Vandaag heb ik de workshop Vieze vingers: daar heb ik wat meer voorbereiding bij nodig gehad dan anders. Omdat ik met Brusho en Embossing Pasta ga werken moest ik wat voorbeelden maken want er zijn veel verschillende technieken voor. Ik wil ook nog wat spons werk doen dus een goede voorbereiding was nodig want we hebben maar 2 uur.

Ik ben zeer enthousiast over de Brusho: je krijgt prachtige effecten.

De Pasta is wat moeilijker. Ik heb 3 verschillende , de witte, de zilveren en de Shimmery White. Mooi effect, maar je moet echt oppassen dat je geen vlekken krijgt. Maar aan de andere kant heb je dan weer een uitdaging om er iets moois van te maken.

Dus vandaag een makkelijk kaartje. Simpel met 1 stempelset , en 1 pons en 1 stukje lint en 2 stukken cardstock.  En ik vind hem erg mooi geworden, en jullie?

Woensdag lees je hier het verslag van de workshop, kleed je goed aan als je naar buiten gaat want het is erg koud,

liefs Ine

Mini album eigen ontwerp! ( Met tutorial)

Zo trots op mezelf: ik heb dit minialbum niet gecased maar zelf ontworpen. Zoals jullie hier al gelezen hebben ben ik helemaal weg van de Lots to Love Framelits Dies. De vele verschillende doosjes die je kunt maken, de kadoverpakking en de envelopjes. Geweldig wat een mogelijkheden deze set heeft.

Na weer een avond lekker geknutseld  te hebben kreeg ik in bed opeens een idee: hier zou ik ook een leuk minialbum mee kunnen maken.

De volgende dag heb ik meteen 2 leuke kleuren cardstock bij elkaar gezocht ( 2 van iedere kleur) en een vel DSP.

Ik ben begonnen om uit de A4 vellen de stukken te snijden voor de Boxvorm:

IMG_5864 (1)IMG_5863 (1)

Leg je A4 met de 30cm ( 11 3/4″) kant boven in je trimmer en snij op 11,5 cm (4 1/2″), snij nog een keer op 11,5 cm ( 4 1/2″) en bewaar het reststuk. Snij van het ander vel A4 ook een stuk af van 11,5 cm (4 1/2″)  : je hebt nu in totaal 3 stukken van 1 kleur. Herhaal het bovenstaande met de andere kleur.

Uit deze 6 stukken snij je de Boxvorm uit met je Big Shot. Knip de kleine flapjes bovenaan weg.

Uit de 2 grote reststukken snij je met de 21 cm( 8 1/4 “) boven 3 stukken van 7 cm,  snij deze af op 12 cm ( 2 3/4″ bij 4 3/4”).

Dan heb je 6 kaartjes ( 3 van iedere kleur)

Stampin'Up! Lots to love Box Framelits Dies

Dit is dan je eindresultaat. Bewaar de kleine reststukjes goed die kan je gebruiken om te decoreren. Het mooie van dit ontwerp is dat je bijna geen snij verlies hebt.

Nu pakken we het DSP papier van 30,5 cm bij 30,5cm ( 12″bij 12″) erbij. Hier snijden we 4 stroken van 7,6 cm  ( 3″)  van. Snij dit in stukken van 7,6 cm bij 12,6 cm ( 3’bij 4 15/16″). Je moet 6 stukken hebben dus je houdt nog een reststrook over, die je weer kunt gebruiken om te decoreren. Nu zijn we klaar met snijden en kan je de trimmer opruimen.

IMG_5804

Met de 1″pons, pons je een half rondje uit een stukje sticky note. Dit kan je nu als hulpmiddel gebruiken om iedere keer dezelfde grootte uit te ponsen. De ponsen van Stampin Up zijn zo goed dat je makkelijk door 3 stukken tegelijk heen kan ponsen.

Pons met de Circle Tab pons tabjes uit: 3 van elke kleur. Hier heb je genoeg rest stukjes papier voor. Plak die in het midden van de rand van je kaartjes.

IMG_5802

Met je vouwbeen vouw je de lange zijlijnen van de basisbox vorm, de bovenste scorelijnen bij de halfronde flap vouw je NIET. Nu doe je lijm ( Tom Bow of Tear and Tape) op de zijflappen en een dun randje lijm net aan de binnenkant van de bovenste scorelijn zodat je envelopjes maakt. Mocht het kaartje teveel uitsteken kan je dat altijd nog bijsnijden met je trimmer.( Let op: dus allleen lijm aan de 3 randen en niet aan de bovenkant of het middenstuk ).

IMG_5805

Nu kan je de envelopjes en kaartjes versieren naar eigen smaak: je kan er foto’s opplakken, een gift card of geld in doen. Mijn album is voor mijn jongste zoon Nick die in april 17 wordt, vandaar dat ik de kaartjes nog niet versierd heb anders is de hele verrassing eraf. Met een gaatjestang pons je boven in de halfronde flapjes 2 gaten en haalt daar een stuk lint of in mijn geval bakerstwine door en je Minialbum is klaar.

Stampin'Up! Mini album Lots to Love box framelits dies

Ik vond het heel leuk om te maken en ben benieuwd wat jullie ervan vinden, ik zie graag jullie resultaten en zou het fijn vinden als jullie mijn naam willen vernoemen. Of een verwijzing naar mijn website.

De Lots to Love Box Framelits Dies kosten 40 euro, alle gebruikte producten kan je bij mij bestellen en tijdens SALE-A-Bration krijg je bij een bestelling vanaf 60 euro nog een gratis product naar keuze uit de SALE-A-Bration folder. Deze actie duurt nog tot 31 maart.

Liefs Ine