Blog

A Little Wild

Ik ben helemaal verliefd op de Bundel: A Little Wild. Deze set heeft een schattig beertje, olifantje en leeuwtje. Je kan ze met de bijpassende dies uitstansen en dan heb je al een leuke tag die je aan een cadeautje kan hangen.

Bestand_000 (66)

Maar je kunt er natuurlijk ook de mooiste kaarten van maken. Vooral omdat er een voor en achterkant aanzit is het zo leuk om er mee te werken.  Ik heb genoeg ideeen dus je zult ze hier wel voorbij zien komen.

Gisteravond laat zag ik op Splitcoaststampers Stampin Up demonstrator France Martin ( Frenchie) een Step Pop-Up Card maken met de Beautiful You set. Maar ik zag er meteen een kaart in met het schattige beertje.

Ik heb een stuk Pool Party cardstock genomen van 81/2″ bij 51/2″ en gescored op 41/4″( basis kaart).

Dan nog een stuk Pool Party cardstock van 81/4″ bij 53/8″  (insert)en die moet je scoren met de lange kant boven op 3/4″,11/2″, en 5″. In dit stuk moet je de opening snijden. Het enige nadeel van onze geweldige trimmer is dat de snijarm alleen in centimeters is en niet in inches. Dus nu moet je inches en centimeters door elkaar gebruiken.

Bestand_000 (67)Bestand_001 (30)

Je pakt het stuk van 81/4″x 53/8″en met de 53/8″boven aan schuif je het papier  naar de 11/2″. Zet je mesje op 5cm en snij naar beneden tot de 5″scorelijn ongeveen 12,6 cm. Doe dit zelfde maar dan met je papier doorgeschoven naar de 37/8″lijn.

Dan draai je je cardstock zodat de 81/4″boven ligt en schuif dit naar de 2″. Snij van 3,6 cm naar de zojuist gemaakte snijlijn. En doe dit ook op de 5″score lijn en snijdt het rechthoek uit.

Bestand_002 (17)

Ik heb dit stuk cardstock in mijn Hexagons embossing folder gestopt en daar na het ge-debossde ( achterkant)stuk met  de Sahara sand inktpad een kleurtje gegeven. Embossed ligt het er boven op, debossed ligt het erin gedrukt.

Pak nog een stuk Pool Party van 51/4″bij 4″en emboss die ook en ook hier heb ik de inktpad gebruikt om de hexagons beter uit te laten komen. En weer de de-bossed kant. Dit stuk wordt op de voorkant van je kaart geplakt. En die kan je naar eigen inzicht versieren. Ik heb gekozen voor de Daisy Punch ( De bundel is eindelijk weer verkrijgbaar) en twee Wisper White daisy’s uitgeponst. Met een sponge dauber wat Real red inkt aangebracht en met een dimensional de twee bloemen op elkaar geplakt en ook met een dimensional op de kaart geplakt. Als hartje een mooie Faceted Gem Gold erop geplakt.Twee takjes van de Eclectic Layers Thinlits dies uitgestanst in Lemon Lime en Old Olive, een stukje Wood textures Dsp van 21/2″ bij 1″ als ondergrond voor het Sentiment: Hello Friend, uit de Wood Words stempelset en uitgeponst met de Classic label pons.

Bestand_002 (15)

Ik heb op de binnenkant van de kaart wat achter de opening komt, bloemen uit de Wood Words set in Real red gestempeld.

Daarna de insert opnieuw gescored en gevouwen en daarna in de kaart geplakt. let op alleen fast fuse op de bovenste strook en het onderste stuk.

Voor de Pop-Up maak je een klein vierkantje door een strook cardstock van 21/2″bij 1/2″te scoren op: 1/2″,1″,11/2″, en 2″. En op elkaar te plakken. Doe alleen op twee  vlakjes ( naast elkaar) lijm. Voor de onderkant en de achterkant en plak het in het midden van de opening op je kaart. Hier kan je het beertje tegen aan plakken. Als je de kaart vouwt is alles plat en bij opening Popt het Up.

Bestand_000 (68)Bestand_003 (10)

Versier de kaart verder. Ik heb een tak en bloemen gekozen uit de Seasonal Layers Thinlits  Dies. En de bijenkorf en bijtjes uit de A Little Wild set. Mijn sentiment komt uit een andere favoriete set: Layering Love. Ik vond mijn bovenste rand niet zo mooi dus heb daar nog een stuk Wood texture DSP  opgeplakt van 51/2″bij 3/4″.

Het is echt een schattig kaartje geworden en ik heb al ideeen om een kerstkaart te maken met een ijsbeer met hulstblaadjes en kerstbomen.

Bestand_001 (28)

Heb je nog vragen na dit hele verhaal, of wil je liever de kaart hier samen op de Faramir maken, neem dan contact met ons op. Ik ben even weg maar Mandy houdt alles hier draaiende, dus ook voor bestellingen kan je gewoon bij ons terecht.

Fijne vakantie iedereen, geniet ervan en tot gauw,

Liefs Ine

 

Mini journal book

Ik kreeg veel positieve reacties op mijn mini travel book, zeker ook van degene die het voor haar verjaardag kreeg. Ik kreeg ook vragen over welke afmetingen ik gebruikt heb omdat de uitvoering vanCrafty Heaven( Lamiate Travelers Notebook) veel groter was.

Mijn uitvoering heb ik zo gemaakt dat je twee boekjes uit 1 A4 kan halen en 2 notebook kaftjes uit 1 Dsp vel van 6″x6″ .

 

Je snijdt het A4 op de 101/4″ en dan draai je het een slag en snijdt op 31/2 inch ( aangezien het A4 8 1/4 breed is kan je twee stroken van 101/4 bij 31/2 maken).

Score op de lange zijde op : 11/2,17/8,21/4,25/8 dan weer op 57/8,61/4,65/8,7.

Bestand_000 (9)

Rond de vier hoeken af met een hoekpons of met behulp van de enveloppe punch board.

Pak 2 velletjes Dsp van 6″x6″ en snijdt dit door de helft. Score dit op 3″.Dan heb je 4 kaftjes voor de mini note boekjes .Van wit copieerpapier snij je 16 stroken van 23/4″x53/4″ score deze op 27/8″. 4 per boekje.

Bestand_000 (8)

De velletjes heb ik er los ingedaan maar kan je eventueel vastnieten of vastnaaien.

Voor de decoratie heb je 2 stukjes Dsp nodig van 31/4×31/4″en 1 stukje van 31/4″X11/4″. Rond 2 hoeken onder en boven af aan van de twee voorste Dsp stukjes. Het stuk Dsp voor de achterkant hoef je niet af te ronden.

Voor de bevestiging van de vier notebooks pons je in de drie gerilde vlakken onder en boven gaatjes waar je het elastiek doorhaalt. Hou er rekening mee dat je dat doet met het grote vlak links. Het kleine vlak rechts krijgt in het midden een gat voor de sluiting.

Voor de notebooks bevestiging heb je een stuk elastiek nodig van 16″ en voor de sluiting een stuk van 10″”
Het lange elastiek rijg je van achter naar voren en de twee uiteinde steek je ook van achter naar voren en knoop ze vast in het midden.

Voor de sluiting vouw je het elastiek dubbel en steekt het van achter naar voren zodat de losse uiteinden aan de binnenkant zitten en maak hier een grote knoop in zodat het niet door het gat kan schieten.

Bind een klein knoopje aan de voorkant vast en plak hier een embellishment op. Ik heb gekozen voor een ijsje uit de Cool Treats set. Die heb ik door een lamineer apparaat gehaald en uitgestanst met de bijbehorende dies. Dit bevestig je met gluedots op het knoopje. Nu is je mini album/journal/travelbook klaar.

Je kan er nog vakjes opmaken en met stempels opleuken maar je kan het ook blanco laten zoals ik gedaan heb en het de persoon aan wie je het geeft zelf laten invullen.

Ik hoop dat de beschrijving duidelijk was, mocht je vragen hebben mag je me altijd mailen of bellen,

liefs Ine

Pop of Paradise

Van de week liep ik bij mijn favoriete winkel: de Action. Ik vind er altijd wel wat van mijn gading. Zo zag ik opeens deze sticky note boekjes liggen. Sticky notes gebruik ik zelf heel veel, zeker als er een nieuwe catalogus uitkomt plak ik die vol met sticky notes om aan te geven wat ik wil hebben. Deze vond ik wel erg leuk met de Flamingo’s:

Bestand_003 (7)

 

Alleen het kaftje zelf vond ik minder en omdat ik de stempelset Pop of Paradise heb met ook een Flamingo, wist ik dat ik deze mooi ging pimpen met Stampin Up spullen.

Afbeeldingsresultaat voor pop of paradise stampin up

Ik ben thuis aan het meten gegaan en heb toen een stuk Powder Pink cardstock genomen van 51/2 “bij 8 1/16″ (14cm bij 20,5 cm) die heb ik gescored op 37/8″ en op 43/16( 9,9 cm en op 10,7 cm). Toen heb ik een stuk Whisper White cardstock gesneden van 35/8″bij 51/4” (9,2 cm bij 13,3 cm) en daarop heb ik gestempeld met Lemom Lime Twist de kleine blaadjes, met Tranquil Tide het grote blad, en met de spettertjes van de stempelset Timeless Textures in Berry Burst ( 1 keer afstempelen) heb ik de achtergrond gemaakt.

De Flamingo heb ik gestempeld met Berry Burst en de ananas in Lemon Lime Twist. Deze twee heb ik uitgeknipt en met (mini)dimensionals opgeplakt.

Daarna met tape het boekje in de kaft geplakt en dit is het eindresultaat:Bestand_000 (59)

Ik vind hem erg mooi geworden en jullie?

Liefs Ine

 

 

 

Glossy.

Gisteravond was ik lekker op het internet aan het kijken en in 1 van mijn groepen zag ik een geweldig mooie kaart van de zo getalenteerde Patty Bennet. Zij is een grootheid in the Stampin Up wereld. Al jaren staat ze aan de top en afgelopen December behaalde ze  de 1.000.000 dollar sales archievement. Geweldig. Ze heeft toen ook een mooie stampset mogen ontwerpen : de Ribbon of Courage. Deze set staat hoog op mijn verlanglijstje.

Afbeeldingsresultaat voor ribbon of courage stampin up

Je kunt wel zeggen dat Patty 1 van mijn favoriete demonstrators is en nu had ze een SUper mooie kaart gemaakt met een nieuwe techniek op het nieuwe Glossy Paper.

Ze had een duidelijke video tutorial gemaaakt dus ik ben meteen begonnen.

Wow wat een geweldig effect krijg je gewoon door met je inktpad over het papier te gaan. Dit wordt zeker een nieuwe workshop in het komende seizoen. Ik heb er meteen twee gemaakt zo mooi vind ik ze: wat vinden jullie ervan?

 

Zo leuk ook dat Patty ook gereageerd heeft op mijn kaarten:

Bestand_000 (1)

Jammer dat je op de foto niet kan zien hoe mooi het glanst. Ik had niet alle stempels die Patty gebruikt heeft maar ben toch heel blij met het eindresultaat. En nogmaals erg eenvoudig om te maken. De kaart boven aan deze blog is een kaart in wording; het was al veels te laat gisteravond.

Wil jij nou ook zo’n mooie kaart maken ( ja ook jij kan dat!)  hou dan deze site in de gaten en geef je straks op voor de workshop. We zien jullie heel graag hier op de Faramir,

liefs Ine